hits

Russ anno 1985

Hei!

Jeg vet det høres ufattelig ut, men jeg har også vært russ. Det er ikke mer enn 32 år siden #følessomigår På 80-tallet var det sånn at rødruss var røde og blåruss var blå #gammeldags. Og vi var uvenner med den andre fargen. Litt som i Blåfjell. Vi hadde dress, men bandana og parkas var ord vi ikke hadde hørt engang. Det var treff på Tryvann, men Stavanger og Lillehammer var dengang bare to byer i Norge. Noen heldige var på buss, bussen var rød eller blå med hvit skrift på. Vi malte den selv. Bakpå kunne det stå ting som "Tut hvis du vil ha et kyss" og vi lå og myste ut gjennom bakvinduet og lo oss fillete når de tutet. Vi hadde luer med dusk og skrev hemmelige og kule ting inni dem. Noe var annerledes, men mye var likt (Hvordan tisse på en elegant måte i veikanten med dress på). Hvordan finne igjen bussen hvis den hadde kjørt fra deg. VI hadde ikke mobil #steinalder. Men vi hadde heldigvis telefonkiosker. Livet handlet om å få flest mulig fyrstikker, knuter og ølkorker i snora på lua.....Jeg jukset og hadde derfor temmelig mange #prøvdeåværekul. Vi hadde også et språk som de voksne ikke skjønte bæret av. Her er et par ord, så du kan imponere en voksen (over 45)  med at du har satt deg litt inn i hvordan det var på 80-tallet. 

Dong: kondom (Ja, de var oppfunnet). 

Nøttete: Teit på en litt nerdete måte. 

Esse: Det samme som ass. 

Kul: kul (vi oppfant det ordet på 80-tallet) Fra engelsk cool (?)

Pling i bollen: Litt som nøttete, men mer morsomt og litt teit å bruke. 

Regnfrakk: Se dong. 

Terse: Henge bak en bil mens man holdt i støtfangeren #dontdoit

Murer: En stor flaske øl. Finnes ikke lenger. 

Tjall: Hasj.Finnes fortsatt. 

Spørre om sjans: Spørre om man skulle være sammen. 

Daffe: Chille. 

Russebertemamma logger av for å #gjørevoksenting #leteetterbilderfrarussetiden #sjekkeblogglista

 

 

 

6 kommentarer

Eirik

16.03.2017 kl.14:38

Fett innlegg! Følger med på utviklingen :)

Russebertemamma

16.03.2017 kl.18:10

Eirik: Tusen takk! Jeg samler på gode kommentarer:-) Fett at du tok deg tid til det.

Hei

16.03.2017 kl.18:44

Kult innlegg!

Morsomt at du er en ungdommelig mamma, datteren din er heldig som har deg:)

Russebertemamma

16.03.2017 kl.20:11

Hei: Så utrolig hyggelig sagt! Tusen takk. Dette er jo en slags terapiblogg. Jeg trengte en måte å takle russetiden på og så ble dette en løsning. Jeg er heldig som har henne også:-)

Astrid Iversen

19.03.2017 kl.12:01

Ha, ha! "Nøttete" og "pling i bollen"! Hvorfor bruker vi ikke det lenger? Jeg skal tørke støv av de uttrykkene😊 Takk for underholdende blogg. Hilsen russ 90 og russemamma 17

Russebertemamma

19.03.2017 kl.12:24

Astrid Iversen: Nettopp! Begynn å bruk det igjen, så tar det av før vi vet ordet av det :-) Jeg glemte å skrive om "å grøfte", tenk, de aner ikke hva det er. LOL! Takk for at du tok deg tid til å kommentere og klemmer til dere begge!

Skriv en ny kommentar

Russebertemamma

Russebertemamma

51, Bærum

Det begynte med at jeg fulgte russetiden (RT) fra et mammaperspektiv i 2017. Bloggen ble startet som en slags terapiblogg fordi jeg ville prøve å forstå mer av hva russetiden er, og hva den betyr, for ganske mange unge. Det er ganske mye ved RT jeg ikke ikke syns er kult. Jeg ville kunne snakke med min russ på en ok måte, uten at det ble for mye krangling. Nå er jeg ferdig med Russebertas russetid, i 2018 er det Lillebror sin tur. Mellom slagene går jeg ikke av veien for å blogge litt om tilværelsen som tenåringsmama generelt. For ungdomstid er mer enn RT, selv om det ikke alltid virker sånn.

Kategorier

Arkiv