Jeg er verdens verste mamma

Hei!

– Du er verdens verste mamma! Jeg hater deg! Du skriker så høyt at hver eneste celle i kroppen min hører deg. Det levnes ingen tvil om at du mener det. Ordene dine henger igjen på min side av døren. I vitrineskapet skjelver mormors krystallglass Jeg ser mot den lukkede døren og venter på smellene fra enda to dører. De kommer som forventet.

En måke glir lydløst forbi utenfor vinduet som om ingenting har skjedd. Som hundre såpebobler svever ordene dine rundt meg. Jeg prøver å skyve dem unna, men de sprekker når jeg griper etter dem. Den siste lander rett ved tekoppen min. Den etterlater seg et usynlig merke i hjertet mitt og på duken. Hva skjedde?  Nok en gang har jeg tråkket på en hormonell landmine. Livet med tenåringer er byr på mange slike anledninger. Noen ganger tror jeg at jeg skjønner hvor minene ligger. Sørgelig ofte tar jeg feil.

Da du var liten sa jeg hver dag at jeg elsket deg. Du skulle aldri være i tvil. Jeg sier det ikke hver dag lenger. Men jeg står grytidlig opp hver morgen for å vekke deg. Steker egg. Koker pasta. Lager matpakke. Trekker te. Legger vitaminer i et eggeglass og roper at maten står på bordet. Det er mye kjærlighet i en matpakke, sa en psykolog til meg for lenge siden.

Jeg er glad for at du skriker til meg. Det forteller meg at du er trygg nok. Stoler på at jeg tåler det. Du viser at du tenker at jeg kan håndtere mine følelser. At du ikke trenger å redigere deg selv av hensyn til meg. Du tør å la din frustrasjon og ditt sinne boble over betyr at lokket ikke er lagt så tungt på. Takk for at du våger å være autentisk og ekte. Jeg er stolt av deg..

– Unnskyld at jeg ble så sinna, du står plutselig i døren, ser på et punkt over hodet mitt. – Det er bare så jævla mye akkurat nå.

På fredag fikk jeg en Snap av innholdet i den matboksen jeg la lokk på samme morgen. – Tusen takk for kjempegod lunsj, skrev du. Da gråt jeg litt.

Russebertemamma logger av for å #kjøpekleenex #klemmenoen #sjekkeblogglisten