Svar på tiltale

Hei!

I dette innlegget skal jeg befatte meg nesten utelukkende med retorikk. Og derrr var du tilbake i norsktimen et øyeblikk. Jeg skjønner hvordan du har det. Jeg føler det samme. Saken er at retorikk ikke er så komplisert som navnet tilsier. Et retorisk spørsmål er jo, som vi husker fra norsktimen, et spørsmål man ikke forventer svar på eller et spørsmål der svaret allerede er gitt. Det slår meg at en god del av kommunikasjon i heimen bestod av reinspikka retorikk. Det høres også mye bedre ut enn at det var mas, syns jeg. Men hvis man fikk svar på de retoriske spørsmålene, hvordan ville det vært?

 

– Hvor mange ganger har jeg sagt det?

– Jeg har heldigvis holdt tellingen på det mamma, omtrent 168 ganger, denne uken. Riktignok ned 72 fra forrige uke, men fortsatt langt igjen er jeg redd.

 

– Tror du jeg er laget av penger?

– Ja, seff. Derfor syns jeg det er veldig rart at du ikke blir mindre og mindre for hver dag som går. Du burde egentlig vært borte nå faktisk.

 

– Tror du skittentøyet går opp i skittentøyskurven av seg selv?

– Jeg er ikke dum. Skittentøy kan ikke gå. Det er derfor det er så bra at du legger det oppi der. Siden det tydeligvis er der du vil ha det.

 

– Tror du jeg gjør dette for moro skyld?

– Seriøst? Det syns jeg var et veldig rart spørsmål. Hvis du ikke gjør det for moro skyld, hvorfor i huleste gjør du det da liksom?

 

– Tror du matboksen kommer ut av sekken og inn på kjøkkenet av seg selv?

– Sannsynligvis. Og det slutter ikke der. Den vasker seg, fyller seg og kryper tilbake i sekken i løpet av natten. Det er derfor jeg må legge meg så sent. Prøver å få filmet den vettu.

 

– Er du helt dum?

– Nei. Da hadde du visst det. Det er ikke noe man blir sånn plutselig, eller? Forresten så sier folk at vi to er veldig like…

 

– Er det her du er?

– Ehh.., det føles litt unødvendig å svare på det altså, men siden du nå allikevel spør, så ja, hei på deg og titten tei, her er jeg! Kan du gå ut av rommet mitt nå plis?

 

– Var det virkelig nødvendig?

– Det kommer veldig an på. Jeg kunne selvsagt tatt av meg de gjørmete skoene før jeg gikk inn på rommet, men det er jo bra at det blir litt skittent her, ellers er det jo ikke særlig mye vits i å vaske, eller? Og du liker jo at det er rent her, ikke sant?

 

Savner jeg dere litt ekstra i dag Embla og Vetle? Vel, er paven katolsk?

 

Forhenværende russebertemamma logger av for å #feirevalentinesalene #nytesolen #skrivebok

 

 

Hvordan bli kvitt Solskjær?

Hei!

Mens jeg husker det: Gratulerer til alle mødre jeg kjenner og alle mødre jeg ikke kjenner. Dere er helter. Jeg vet hva dere gjør og jeg syns dere er utrolige. Kudos (spør en ungdom) til dere!

For en dag det har vært! Jeg våknet til Morgenlevering på dørmatten. Studinen i Sogndal har brukt deler av stipendet på budleverte sjokoladecroissanter til mammaen sin #hælledussen For å kunne gjøre mer enn å se på de croissantene dro jeg på meg joggeskoa og løp en runde rundt Kalvøya. Det var stiv kuling både i og mellom kastene og is gjennom mye av løypa. Har hun piggsko, tenker du kanskje. Nei, det skulle tatt seg ut, så dette ble en søndagsjogg med livet som innsats. .

Da jeg kom hjem bar det rett i dusjen. Skulle blant annet teste den nye lillashampoen jeg hadde kjøpt på Bli Vakker #deterlovåprøve For de som ikke vet hva en lillashampo er, så er det (tror jeg) en shampo med lilla pigmenter som er fin for å få has på gulskjær. Mulig det også kan fjerne Solskjær, derfor har jeg tipset Manchester United. Han henger jo i en syltynn tråd for øyeblikket #skjerpingolegunnar

Saken er jo at jeg begynner å få en del grått hår og det blir veldig stor forskjell på det som er farget og stripet og det grå som kommer ut. Så jeg tenkte at jeg kunne dempe det gule litt med den derre lillashampoen da. Men tror du det gule ble dempet? Nope. Hvis du har levd en stund, så husker du at vi lo veldig av gamle damer som hadde lilla hår. Hvis du ikke har levd en stund, så kan du sannsynligvis se det for deg likevel, eller spørre en voksen. Men dere, det er ikke gøy! Jeg så det med en gang jeg kom ut av dusjen. Nå har jeg grått hår med lillaskjær. Gå hjem og vogg Solskjær, det du står i blekner. Jeg er målløs. OG jeg har lilla hår. Det er en veldig krevende kombinasjon #floke Heldigvis begynner mange av de jeg omgås å se litt dårlig. Det er en ubetinget fordel på flere måter.

Her er det bare å gå med hodet høyt hevet, lilla eller ei #ikkele Det er flere utfordringer å løse. Jeg begynner å bli litt ferdig med russetiden,noe som i seg selv er overraskende. Det har vært fire begivenhetsrike år og jeg er så glad for hver eneste en av de røde og blå som har lest denne bloggen. Men vent nå litt, rødt og blått, blir ikke det LILLA? Ringen er sluttet godtfolk. Det er et tegn! Jeg får ikke skiftet navn på bloggen. Så jeg må snart lage en ny.

 

Eks Russebertemamma logger av for å #feiremorsdag #speileseg #kjøpeskaut

– Kan jeg få en valp?

Hei!

Hvor er det blitt av skittentøyet? Hvorfor er det så mye mat i kjøleskapet og så lite brukt snus i vinduskarmen? Er det ingen som skal kjøres noe sted? Hallo? Noen som trenger nye sokker eller øvelseskjøring? Er det noen der? Det er helt stille. Det nærmeste jeg kommer er en Snapstory fra Hovden #lillebrorpåtur og et “hahaha” i familiechatten #studieberta

– Hva har du lyst på til middag, spør jeg.

– Pasta, svarer jeg, full av forventning. Jeg har alltid lyst på pasta. Tror de italienske genene mine har klumpet seg sammen i ganen og nærmest forventer det #ciboitaliano #elskeritalienskmat

Jeg dekker bordet til én, ser litt ekstra på de tre serviettringene som ikke får komme ut av skuffen og koker (for) mye (glutenfri) pasta. Topper med pesto, parmesan og skinke. Tenner to stearinlys og setter meg.

– Så, hvordan har dagen din vært, spør jeg og legger hodet på skakke mens jeg konsentrerer meg om å tvinne spaghetti rundt gaffelen på en elegant måte. Det er jeg ganske god til. Men det er det ingen som ser.

– Ganske så fin takk, svarer jeg, og din? Herfra går samtalen mest i ring, så jeg dropper det og konsentrerer meg om å spise. Så rydder jeg bordet og kjøkkenet. Det tar veldig kort tid.

Jeg har blitt alene mamma. Eller, jeg tror i hvert fall jeg har vært det. Etter at jeg ble skilt fra russebertepappa. Blir man ikke alenemamma da? Når barna bor hjemme. Eller gjelder det bare når de ikke har en pappa som følger opp? Men i alle fall, nå som alle har flyttet, hva er jeg da? Jeg er alene og mamma, men ikke alenemamma. Tror jeg.Kanskje bare mamma, alene.

Hvor ble årene av, sier folk og himler med øyne som har blitt litt langsynte. De slår ute med armene de pleide å bruke til å løfte opp små kropper. De toer sine hender (spør en voksen), de samme hendene som holdt på små panner, når små mennesker kastet opp. Strengt tatt de samme hendene som holdt på større panner når større mennesker kastet opp. Grandis og vodka #party #minner

Jeg syns noen ganger folk tenker litt lite over hva de spiser før fest. Jeg har f eks sett en del mais, tomat og kjøttdeig, med en hint av grønt som jeg håper var guacamole #fredagstaco #resirkulert Noen ganger var det vanskelig å se om det var Grandis eller taco, det kunne jo være en tacograndis faktisk #finte. Nå snakker jeg ikke primært om mine egne barn, det skulle tatt seg ut! Neida, men de har jo hosta noen ganger. Altså engelsk “hosta”, ikke å forveksle med det norske “hosta”, som er noe helt annet og ikke på langt nær like moro, og i verste fall krever hostesaft med varseltrekant #morfin #hjelperbarelitt

Nå kastes det ikke opp så mye lenger. Tror jeg. Men jeg vet jo ikke, for jeg er jo ikke der. Jeg sitter hjemme eller på hytta og vurderer å kjøpe hund. En sånn valp. Som krever masse og spyr i bilen på vei til fjellet. Som holder meg våken om natten. En sånn som jeg sa at de ikke kunne få #hvemskalluftedenliksom

 

Russebertemamma logger av for å #leseomvalper #sjekkesnapmap #lesegamleblogginnlegg