Er du vår nye MAMMA?

Hei! 

Vi utvider og søker deg som vil være en del av et stort globalt nettverk i stadig vekst.  Da akkurat denne stillingen ikke har vært besatt tidligere er det store muligheter til å utforme sin egen arbeidshverdag/natt. Stillingen passer ikke for alle, men det vet du ikke før du har begynt og da er det dessverre for sent, så vi oppfordrer alle til å søke samma hva. (NB! TIL HANNE I HR – HUSK Å FJERNE DENNE SETNINGEN FØR ANNONSEN GÅR I TRYKKEN!) 

Stilling: Mamma 

Arbeidstid: 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året (366 dager hvert fjerde år). Nattarbeid må påregnes og anses som svært sannsynlig i lange perioder.

Ferie: Sannsynligvis ikke. 

Arbeidssted: Vi holder ikke til i lyse, trivelige lokaler med tøffelavstand til vannkanten, men er likevel sentralt plassert veldig nær deg. Gode muligheter for hjemmekontor, både i oppstartfasen og senere. 

Kvalifikasjoner:  Du er åpen, snill, fleksibel, lyttende, tålmodig, snartenkt og trives i et til tider hektisk miljø med mange uforutsette og stadig skiftende utfordringer. 

Utdanning: Det er (merkelig nok) ingen krav til formell kompetanse, men vi anser det som en fordel at du har høyere utdanning innenfor følgende fagfelt: ernæring, pedagogikk, helse, jus, sport/fritid, psykologi, økonomi, forsikring, logistikk, kunst/kultur (herunder gode sangferdigheter) og renhold.

Det forventes at du på årlig basis kan ta ansvar for avvikling av viktige eventer (les: bursdager) og at du evner å fornye konsepet for disse fra år til år. Det er en selvfølge at eventet ikke ligner på noe som tidligere har vært gjennomført i konkurrerende virksomheter. Personlig egnethet kan veie tyngre enn formell kompetanse.Men bare kanskje. 

En del reising må påregnes. Særlig korte reiser mellom hjemmet og barnehage, skole, svømmehall, alpinanlegg, fotballbaner, hoppbakker, turnhaller og nær sagt alle ander tenkelige og utenkelige steder. Førerkort kl B er ikke et absolutt krav, men en ubetinget fordel. 

Tidligere erfaring: Du trenger ingen erfaring for å søke. 

Lønn: Etter avtale og kvalifikasjoner. NOT! HAHAHA! Selvfølgelig får du ikke lønn. Det skulle tatt seg ut. Tvert i mot. Dette koster deg en god del, også økonomisk. 

Søknadsfrist: Snarest. Merk din søknad med: “Verdens viktigste jobb”. 

Menn oppfordres til IKKE å søke. Tross alt. 

Russebertemamma logger av for å #bade #lageknekkebrød #sjekkeblogglista

Gøy å blogge! Foto: En lykkelig blogger. 

 

Russ i Blåfjell

Hei!

Jeg har drukket smoothie med blåbær og proteinpulver, meditert og styrta to kopper te. Klokken er 06:15.Jeg har skrevet at det har blitt så stille her. I dag skal jeg følge opp med å snakke litt om lyd. For lyd kan bringe oss nærmere hverandre og den kan skape avstand. Høy musikk fra barnerommet er et sikkert tegn på at rommet må omdefineres. Fra nå av, er det et ungdomsrom. Det er mange år siden det skjedde her i huset, men jeg husker det. Det skjer omtrent samtidig som du merker at lukten forandrer seg. Det er ikke bare sure sokker, det er lukten av hormoner. Så små, så usynlige, så utrolig transformerende. Hvorfor spiller de så høyt der inne? For for å overdøve meg? Stenge meg ute? Signalisere at de ikke bryr seg? 

I RT tar de det helt ut med leide, svinedyre lydannlegg i bussen. Turbosound Flashlight som pumper ut russesanger med 140 dB i kastene. Det er helt sinnsykt høy lyd. Faktisk så øredøvende at alle må ha ørepropper, for å unngå varige mén. Her KAN det være lettere å få øye på paradokset, enn logikken. Men jeg skjønner at det er fordi jeg er eldre enn russ #selvinnsikt. Øreproppene var også dyre og ble levert i små, fine bokser. 

I helgen gjorde russebertepappa en kjempejobb med å koble hele Family Four opp på Spotta (Spotta? Se tidligere innlegg: “Russespråk for dummies – les foreldre og andre voksne”). Det ble litt kluss med spillelistene. Nå hører jeg en del på Jul i Blåfjell. Det minner meg om at Russeberta kalte Lillebror for Krekling i flere måneder etter at han ble født. Hvis du ikke har sett Blåfjell gir det ikke mening, men det holder at du skjønner at det var veldig søtt. I årene som fulgte hadde jeg en blånisse og en rødnisse som spratt rundt med tunge luer og votter med dusk. Var det da de bestemte seg for farge?

For svosj, så hadde jeg russ. Først en blå og så en rød. Og jeg var på foreldrerulling, en minnerik natt med snus i begge ørene og en neonfarget ørepropp under overleppa. De stengte oss ikke ute, men inviterte oss inn. Fordi de bryr seg.Tror jeg. 

Russebertemamma logger av for å #skruoppmusikken #mimre #sjekkeblogglista

Ruller med Waveshaper (fortsatt lettest å uttale når man er brisen) Blåfjell har lukket seg for lengst og vi er fortsatt ute.
Foto: Sjekk skyggen!
 

Det tar på å være mamma

Hei!

Det er tidlig morgen i stuen. Jeg er halvveis nede i den andre tekoppen og har tatt min daglige håndfull med vitaminer, mineraler og fettsyrer. Det er en del av mitt morgenrituale. Det er sunt for psyken min med rutiner Utenfor de upussende vinduene er den kjente utsikten innhyllet i stummende mørke Jeg ser på klokken og tenker at solen må ha forsovet seg og mistet bussen. Så husker jeg at det er oktober og at det ikke er mitt ansvar å få den opp.

Det er så stille her. Rommene til Russeberta og Lillebror er akkurat like rene og ryddige som i går. Jeg kjenner på hvordan det er å være mamma på avstand. Og så lurer jeg på hvordan det er å være dem akkurat nå. Jeg håper de har fått med seg det de trenger. At jeg har klart å pakke ned det viktigste og at bagasjen deres ikke har blitt for tung og full av uvesentligheter. Like galt blir det om den har blitt for lett og at de mangler noe vesentlig. Akkurat nå kjenner jeg at det å være mamma er det mest krevende jeg har gjort. Og det mest givende. Og helt sikkert det viktigste, selv om prioriteringene mine ikke allitd har gjennspeilet det.

Og så husker jeg en kveld for lenge, lenge siden. Kveldsmaten var spist og små tenner pusset. Boka var lest og sangene sunget. Det var helt stille i rommet og du lå under en blå dyne med Max Mekker-motiv. Jeg trodde du hadde sovnet. Jeg hadde nesten sovnet selv. 

– Mamma?
– Ja?
– Uten deg går verden under. 
 

Det er skikkelig, skikkelig stille her. Jeg hører så godt hva jeg tenker. Solen har endelig kommet seg opp, helt selv. Det ser ut til å bli en veldig fin dag. Og du. Mellom oss. Om kvelden, før jeg legger meg, stikker jeg hodet inn på de tomme rommene deres og sier “god natt”. 

 

Russebertemamma logger av for å #taendaenkoppte #finnevinterjakka #sjekkeblogglista

Så ble det lyst. Foto: Russeberta faktisk. For lenge siden. 

 

Tomt rede

Hei!

Når kidsa flytter ut sitter det to typer foreldre igjen hjemme i det tomme redet. De som syns det er tomt og rart og trist. Og de som er litt mer som meg. Altså, ikke det at det ikke er litt rart og tomt, men trist, det er det ikke. Jeg hadde akkurat fått ryddet opp ganske grundig her og vasket på steder som sannsynligvis ikke hadde blitt regnet som boareal. Jeg hadde renset vinduskarmen for snus og samlet inn skitne tallerkner, halvfulle glass og bestikk som jeg serr trodde vi hadde mistet, Akkurat i det jeg ser bunnen av skittentøyskurven og er i ferd med å legge sammen det siste nyvaskede paret med sokker, ringer mobilen. 

– Hei mamma. Sanver du meg?
– Ehh,hmm. Ja, veldig! (Jeg lyver så overbevisende at jeg et øyeblikk tror på det selv). 
– Du trenger ikke være lei deg lenger. Jeg kommer over til helgen!
– Hvilken helg da lism? 
– Nå, denne helgen, fra onsdag til søndag. Jeg tar med meg en del skittentøy, vaskemidlet her lukter ikke så godt. 
– Ehh, å ja, så KJEMPEFINT da. 

Og så kommer hun hjem og det er faktisk veldig hyggelig. Og vipps er helgen over og hun skal reise hjem. For det er ikke dette som er hjem lenger nå. Akkurat det der kan være litt forvirrende, syns jeg. 

Ja, okay da, Jeg sneier innom snapmap og sjekker hvor de er. Og det er litt stille her. Og det er jo litt hyggelig å ha noen å lage mat til egentlig. 

På rommet til Lillebror henger en rød russedress og minner meg om at alt går over. (Kanskje bortsett fra lukten av den dressen). Han er ikke så meddelsom, og finner fort et påskudd til å legge på, hvis vi en sjelden gang snakker sammen. Men nå har jeg har funnet et triks som virker: 

– Hallo, det er mamma. Trenger du penger? 

Russebertemamma logger av for å #sendepenger #sjekketomskittentøykurv #lagemattilén

Foto: Meg, hvem ellers? Jeg er jo alene her!