Forkortelser du bør kunne

Hei! 

Nå som russetiden er over tenkte du kanskje jeg hadde gitt meg? Til det har jeg bare en ting å si; det skulle tatt seg ut! RT er ikke over. RT er for ever. Err…den er kanskje litt over for 98, men det er ikke over for meg. Noen (hvem i all verden kan det være?) har forbudt meg å tagge folk når jeg deler innlegget på FB, så nå må du følge med sjæl ass. Jeg tillater meg å tagge noen som ikke var russ i 2017 denne gangen. Selv om det sikkert også er feil. Tar sjansen. 

Har du observert at det er blitt veldig populært med forkortelser, særlig bokstavforkortelser? Det florer med ting som LOL (de fleste av oss over 40 føler oss kule som kan den), GTG (lett for poden å bruke når jeg spør om noe ubehagelig), GMTA (tok litt tid før jeg skjønte den, men det har jeg ikke tenkt å si til noen), WTF (vanligvis ikke så godt tegn ass), YOLO (usikker, jeg tror på reinkarnasjon) og ASAP (jadda, jadda, jeg jobber så fort jeg kan).

Er dette litt sånn ungdomsspråk eller? For å holde oss foreldre utenfor lism? Da vil jeg bare si at vi også har vårt eget språk! Så desså mæi #komikkeher #voksenspråkass 

Heretter kommer jeg til å slå om meg med disse forkortelsene. Lær dem like godt først som sist #verdtåpugge #hvordanskjønnemuttern

RRDLR =Rydd Rommet Ditt Din Lille Ramp

MES =Middagen Er Servert

HDGL = Har Du Gjort Lekser

HHTLM= Hvem Har Tatt Laderen Min

HIHHTLMI = Hvem I Helvete Har Tatt Laderen Min Igjen

ILBSPB= Ikke Legg Brukt Snus På Bordet

SIIM =Sett Inn I Maskinen

SALNFSS= Skru Av Lyset Nå For Svarte Svingende

TDPVPT= Tror Du Pengene Vokser På Trær

JEDAADITA= Jeg Er Dritlei Av At Du Ikke Tar Ansvar

NDJEFDEMD= Nei Dessverre, Jeg Er Faktisk Den Ekte Moren Din

og til slutt en liten overraskelse

JHOVUFF= Jeg Har Også Vært Ung For Faen

 

Fjoh! Godt å få det ut. Og godt å være tilbake, har savnet deg ass (HSDA). 

Russebærtemamma logger av for å #vaskebandanas #plukkesnusivinduskarmen #sjekkeblogglista

 

 

 

 

 

På tide å sove ut russen

Hei!

Jeg skal være ærlig å si at de siste par dagene har vært litt tunge. Plutselig var det ikke så gøy å være Russebertemamma. Jeg har vært sint, lei meg og skuffet. Jeg har jobbet så hardt med meg selv siden før påske Jeg har villet være positiv og støttende til russ generelt og russeberta spesielt. Nå er jeg temmelig sliten. På grunn av denne bloggen har jeg blitt intervjuet i Budstikka,vært på lufta med en professor i NRK og på TV2 en tidlig morgen. Det tok helt av og jeg har virkelig fått mye ut av RT! 

Og jeg har snakket med mye bra russ ass. Morten som forteller at vennskapet med gutta er det beste med russetiden, han poengterer at det skjer så mye bra i forkant av RT med bygging av buss og dugnader. Bare gutta er sammen, så er alt annet underordnet. Martine syns det beste med RT er at man får være sammen med de man er glad i, og at man møter masse nye folk. Line fremhever at RT gir et etterlengtet pusterom fra alt stress og mas med skole og eksamen.

Jeg har sett eksempler på ekte vennskap og støtte. Det skal dere ha, dere er der for hverandre når det butter. For det gjør det innimellom. Jeg glemmer aldri Lasses innsats for Russeberta, den natten bagen var borte med det mest verdifulle hun eier oppi. Han trøstet og han snudde hele bussen og dro tilbake for å lete. Det kaller jeg vennskap.

Mange av dere har gjort lignende innsats. Alt teller. Fra å holde håret borte når noen spyr til å ringe hittegodskontoret for å spore opp gjenglemte bager og mobiler. Jeg digger at dere tar ansvar for hverandre. 

Men ikke alt har vært bra og det vet dere. Husk at det kommer russ etter dere. At det er massevis av 99 og 00 der ute som gleder seg til RT  og som planlegger den nå, slik dere planla RT2017 i flere år. Tenk litt på det den siste natten, ta vare på hverandre og hold dere innafor, sånn at ikke hele RT blir forbudt. Politi, legevakt, brannvesen, slagsmål og hærverk er ting dere bør ha minst mulig befatning med i natt. Russ med måte!  

God 17. mai:-)  Bruk den til å sove ut. Det skal jeg. Takk for følget. 

Russebertemamma logger av for å #planleggeRT2018 #strykebunadskjorte #sjekkeblogglista 

 

Busstopp (ikke holdeplass)

Hei!

Nope, ikke holdeplass i det hele tatt. Så da skjønner du sikkert hva jeg mener. Husker du jeg skrev om å være buss uten russ og russ uten buss og sånn (se Er det greit å være buss uten russ?). Vel, det hjelper ikke stort å være russ på buss når den bussen stopper. Og den stopper jo ikke på tirsdag formiddag lism, den stopper midt på natten, og sjelden eller aldri i nærheten av et verksted, eller en taxi for den saks skyld. 

Ring, ring…Klokken er svarte natta og jeg knuser nesten mobilen i forsøket på å svare. 

– Hallo? Hvem er død? 
– Hei, mamma! Asså bussen har stoppa!
– Takk, så fint at du sier fra, men den informasjonen trenger jeg egentlig ikke før i morgen. Hvor mye er klokka? 
– 2 elns. Veit ikke ass. Kan du hente meg? 
– Hvor er dere? 
– Usikker, men det er j….. kaldt her. 
– Hvordan skal jeg hente deg hvis du ikke vet hvor du er? 
– Veit ikke ass. HYSJ! Jeg snakker med mamma!! Vent, jeg går uttafor….Vi er visst ved Kjeller eller no. Det er INGENTING her. 
– Du, jeg tok et glass vin i går (for å døyve litt russeforeldrestress), så jeg kan ikke hente deg. 
– Hva med pappa, er han også full? 
– Han er faktisk edru (og sykt snill). Han kommer og henter deg. 
– Ehh, oss. Henter OSS. Vi er ganske mange……

Ja sånn kan det gå. Eller ikke gå. Men det gikk fint. Takket være Russebertepappas iherdige innsats. Søvn er for pyser. Det som kunne blitt et Nightmare on Elm street endte godt. Nå har noen snille foreldre ordnet med nytt batteri og jobber på spreng for sikre at det blir party på hjul de siste seks dagene av RT også. Gudskjelov ass! 

Russebertemamma logger av for å #lagemat #vorse #sjekkeblogglisten


Så lenge det er buss er det håp! 


Du har ikke sett denne hekken for siste gang ass! 
 

 

 

Begynner å bli litt russten

Hei!

Er det mulig? Hvor mye tåler en kropp? Vi er på dag 33 med lite søvn, mer alkohol enn vanlig, uregelmessige måltider, små og store kriser både dag og natt (særlig natt), utallige meldinger og sms’er dag og natt (særlig natt) og kjøring til og fra steder jeg ikke visste eksisterte. Og på toppen av det hele folkens, så har jeg faktisk en russ å ta meg av.

Jeg er stolt av meg selv, av russebertepappa og av alle andre russeforeldre der ute. Dere er fantastiske! Russetiden ville ikke blitt den samme uten dere. Det kan være noen mener noe annet, særlig hvis de er av det blårøde slaget, men ikke tenk på det. Jeg vet hva dere går gjennom og jeg er imponert!

Vi hadde denne lille samtalen på mandag (8.mai). På telefon. Merkelig nok har hun ofte lite batteri når samtalen tar en uønsket vending.  Og hun har ikke tøtsja dørstokken hjemme på snart en uke. 

– Hvordan ligger du an til historieprøven i morgen? 
– Kjempebra! 
– Hva var tema igjen? 
– 2. verdenskrig…..
– Nettopp! Det er jo veldig viktig. Forbinder du noe spesielt med datoen i dag da? 
– Det var noe med Hitler eller noe…
– Ehh, ja, på en måte. Eller noe med ikke Hitler lenger lism. Når var 2. verdenskrig egentlig? 
– 1800 og ett eller annet? Eller blander jeg nå? 
– Ehh…kanskje litt. Du skal vel ikke rulle i natt da, men lese litt kanskje? 
– Hæææ, er du helt dum? Seff, skal jeg rulle, jeg er rullesjef jo. Jeg har kontroll sier jeg jo. Dgb! Ærlig, jeg skjønner ikke hva som er så viktig med den krigen ass…Sorry, må gå, har 4% ass…..

I løpet av den siste måneden har russesyken smittet over på lillebror, som er russ i 2018, men som like gjerne startet allerede nå. Det foresvever meg at det ikke ikke var en god idé å få barna så tett. Angrer på det nå gitt, tok en angrepille i går, men den ser ikke ut til å virke.
Jeg har for øvrig nominert meg selv til Nobels fredspris og holdt av datoen i desember. Russetiden tar på ass. 

Russebertemamma logger av for å #sjekkefredsprisnominasjoner #taigjensøvn #sjekkeblogglisten


I heisen med Russebertepappa. Hva er det med det å alltid ha tungen ute? 
 

Flere Russeforeldreknuter 2017

Hei!

Jeg ligger ikke så veldig godt an i forhold til å skaffe meg de knutene jeg skulle (se Knute på tråden). Jeg sliter til og med litt med §10, og den handlet jo bare om å finne meg sjæl. Men det har vært stor pågang fra foreldre som har klart alle ti og som trenger mer å bryne seg på. Det er en stor glede for meg å presentere de neste knutene. Tiden løper ut folkens. Det er bare ti dager igjen av RT 2017. Magatrist, men sant. 

Hvis noen finner en SORR-representant så send meg pm. Jeg har skremt vannet av en god del røde og blå når jeg, med kysseklar munn, har spurt om de tilfeldigvis er i SORR. Redd dine medruss fra å oppleve det samme!

De Offisielle Russeforeldreknutene 2017

§11. Tenk snille tanker om russetiden i ett døgn i strekk. Bit av brillene til Gandhi. 
§12.Motstå trangen til å flykte fra hele russetiden. Apollo.katalogen
§13.Servér frokost til en russ du ikke kjenner.  Brødrister
§14.Få liv i en russ som har sovet èn time etter rulling. Middels stor kanon
§15.Drikk en kaffe med et bind i munnviken.  Kopi av IQ-testen din
§15.Gå tur med en frossen russ i bånd og spør etter legevakten.  Frossenfisk
§16.Underhold kollegene i lunsjen med historier om hvor stolt du er av alt russen din sier og gjør. Ørepropper og skylapper. 
§17.Ikke bekymre deg for 10%-regelen for fravær  Kongens fortjenestemedalje i gull
§18.Spandér en Happy Meal på en random russ og insister på beholde leken selv.  Leken (så klart)
§19. Få russen din til å lese til minst èn prøve i RT.  Fjær i hatten
§20. Finn russen.Det bor èn eller maks to russ hjemme hos deg. Prøv å finn den/dem.  Bilde av russen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og mens du er i gang. Sjekk ut ut §44 på De Offisielle Russeknutene 2017. Den handler om om kline med en lommelykt. Lykke til sier nå jeg. 

Russebertemamma logger av for å #lokalisereruss #vaskehoodie #sjekkeblogglisten


Jakter på Foreldrerusseknuter og Ruller med Elm Street sammen med Russebertepappa.

Legg merke til fornuftig ørepropp!

 

 

Rebus + russ = kluss

Hei!

Fra sidelinjen kan jeg ikke annet enn å si at Russe-rebuser viker litt skumle. Post etter post med oppgaver som utfordrer både kropp og sinn. 

– Se mamma, han har barbert bort alt håret på toppen av hodet og beholdt det som er rundt lism. Jeg stirrer vanntro på et bilde, tatt ovenfra for sikkerhets skyld, av en smilende russ (eller er det en olding med hentesveis?).
– Det er jo helt vilt. Og det håret gror ikke ut før han er ferdig med bachelorgraden. 
– Jammen, de fikk full pott med poeng da. Det er jo kjempebra!
– Brillefint! Så synd at du er syk og ikke kan være der (Takk Gud for den infeksjonen). 

Jeg skjønner at dette er kjempegøy. Vurderte en stund om jeg rett og slett skulle vært med selv, men så fikk jeg vite at det var en post som het “nakenpyramide” (Ja, det er akkurat det du tror. En slags russeutgave av Monolitten). Og da kjente jeg at motet sviket litt ass. 

– Det er ikke noe problem med nakenpyramide og kleslenke og sånn. Vi tar ikke av oss alt, og så er det fotoforbud.  
– Okay, skjønner (Fotoforbud? For en lettelse!). 

Etter noen timer ropes det fra sengen.

– Rebusen ble stoppa. Det tok litt av, så de stoppa den. Sykt dumt da. 

Oj da, ny sveis til ingen nytte. Men pytt sann, gøy så lenge det varte! 

Russebertemamma logger av for å #leserussekort #leggeseg #sjekkeblogglisten


Ruller med Elm street. Meg og Martine. 
 

 

 

The Russian time

Hi!

Today we have a special edition for our english speaking friends. The people that dosent understand a rag (filla) about the Russian times (russetiden). This is a little bloggpost to help them grasp the essens of the Russian times.To help me make it as understandable as possible #almostimpossible, I have used Google transelate #firstmistake #moretocome All mistakes in this text are intentional. 

The Russian time ritual is not part of the exam preparation, but unfortunately it’s at the same time. It is also a natural selection, if you survive the Russian times and still can take your finals, you are a very strong human (#lovedarwin) and we know you can be a community support (samfunnsstøtte) and a responsible grown up. 

The Famours Russian times is very popular among the young norwegians. They start thinking about it at least three years ahed of the actual Russian times. They spend a littel fortune on The Russian Bus, The Clothes, The Music and The Boose. In April and May the dress in red or blue coveralls and drink a lot of spirits mixed with soda. They have funny hats that they pay for, but don’t use a lot and Russian cards with weird and often sexualized messages, not ment for grandparents (Se Om å gå for langt på kort/ See About going to far on short). At night they roll with The Russian bus and it is very cool in all aspects of the word #northernhemisphere 

Befor all this jolly fun we take some precautionary measures #wearenotstupid. The Russ are all vaccinated against meningitis and warned against rape, alcohol poisoning and involuntary pregnancy. We spam them with free rubber and talk about drinking enough (water!). If the accident should be out, luckily we have pumping and regretpills. 

Have a lovely Russian time everyone! Don’t live in Norway? Sad for you (synd for deg)! 

Russebertemamma logger av for å #havefun #actgrownup #sjekkeblogglisten


A typical Russian bus.