Russ i kjøleskapet

Hei!

Scene fra russehverdagen i heimen: Vi er på kjøkkenet hos familien Borge Klokken er 06:05 og jeg har nettopp stått opp etter en litt urolig natt. Fikk en litt urovekkende sms kl 02:11: “jeg klarer ikke gå, moshpitta sjukt”. Jeg var litt trøtt og i farten husket jeg ikke forskjell på mosh pit og shitfaced, så jeg ble ekstra bekymret. Til pass for meg! En Russebertemamma som ikke leser sin egen blogg lism (Se Russespråk for Dummies). Vel, hun var tydeligvis ikke lam lenger. For der, på kjøkkenet, men hodet godt inni kjøleskapet, står ingen ringere enn russeberta. Tror jeg. Den delen som er utenfor kjøleskapet ligner i hvert fall veldig.

– Neimen hei! Så utrolig bra at du er oppe allerede, selv om du har rullet i natt (imponert og overrasket i tonefallet).
– Oppe? Seff er jeg oppe, jeg har nettopp kommet inn døra (litt flatt og slitent tonefall og litt vanskelig å høre pga plassering av hodet i kjøleskapet). 
– Ehh…ok, så du skal ikke være med ut å jogge? 
– Sannsynligvis ikke. Btw, her er det IKKE NOE å spise (helt klart desperat). 
– Så rart, jeg handlet jo i går, det er masse mat der, jeg er sikker på du finner noe (bare en anelse irritert).
– Omg, vi har IKKE NOE MAT sier jeg jo, hvordan skal jeg da få spist? 

(Jeg trodde først at jeg måtte ha ganske god fantasi for å blogge, men det viser seg at det er mer enn nok stoff å hente i russehverdagen. Og natten. Virkeligheten overgår fantasien big time her i huset). 

– Kan du kjøre meg til Mækkær’n? Nå lism, før jeg dør av sult. 

Russebertemamma logger av for å #sovelitt #mediteremye #sjekkeblogglista


Mimre mimre. Meg, Russeberta og Titta på foreldrerulling.  
Foto: Privat (veldig) 

 

 

 

 

 

 

Du vet du er voksen når….

Hei!

– Du må begynne å tenke litt over hvordan du prioriterer (Jeg syns du prioriterer som en hodeløs kylling og er bekymret for deg)
– Slutt å mas, jeg har kontroll (Hun vet at jeg elsker kontroll og bruker dette ordet helt bevisst for å berolige meg) 
– Jeg maser ikke, jeg bare sier at du må tenke på konsekvensene av de valgene du tar!! 
– Herregud, er du her ennå? Hva gjør du på rommet mitt egentlig? Jeg har ikke tid til dette. Pærra begynner nå. Skjønn at JEG ER VOKSEN OG KLARER MEG SELV! 
– SÅ BRA DA! Skal minne deg på det neste gang du ber om hjelp! Eller forresten du, drit i å be om hjelp! 

Ja, sånn  kan det høres ut. Vi krangler ikke. Vi diskuterer (LOL! Vi krangler selvfølgelig). Dette kommer vi ingen vei med. Vi har rett og slett veldig forskjellig definisjon av det “å være voksen”. Jeg har derfor utarbeidet en liten sjekkliste for voksenhet som jeg heretter forholder meg til. Dermed basta. 

Du vet du er voksen når…

  • Du bestiller time hos legen, går dit selv og betaler for dine egne medisiner. 
  • Du kan de siste fem sifrene i personnummeret ditt. 
  • Du tenker…hmm, lenge siden jeg har vært hos tannlegen. Ringer og sjekker om de har glemt å kalle meg inn. 
  • Du ser ditt eget navn på en mobilregning (- Er ikke mobilbruk gratis? Seriøst?).
  • Du ikke gidder å fryse lenger, og tar på deg varme klær om vinteren. 
  • Du kjøper Zalo for første gang (Aluminiumsfolie kvalifiserer også).
  • Du legger deg tidlig fordi du vil være opplagt dagen etter. 
  • Du syns det er på tide med en fiskemiddag. 
  • Du ringer hjem bare for å høre hvordan det står til (- Penger? Neida, ville bare høre stemmen din). 
  • Du syns kildesortering er en selvfølge (- Er snus matavfall egentlig?). 
  • Du inviterer mamma og pappa på vafler. Det er lov å bruke ferdig vaffelmix. 

 

Russebertemamma logger av for å #gjørevoksenting #værevoksen #sjekkeblogglisten

 


OMG! Jeg har fått en russ til #chucky2018
 

 

 

 

Hva er dette for løier?

Hei!

Jeg vært veldig i tvil om og hvordan jeg skulle skrive dette innlegget. Russetiden er i gang over hele landet, med litt varierende grad av spetakkel og moro. Var så uheldig at jeg sneiet borti en avis i helgen. Jeg leste om russ (riktignok bare noen få, men likkavæl), det var ikke oppløftende #dagenblirikkeheltdensammeuten #denblirbedre. Det hadde gått hardt for seg på et slipp (se tidligere innlegg) i Bergenstraktene. Siden jeg er veldig glad i Bergen ble det dobbelt trist. Hva gikk det av dere gutter? Resten av dette innlegget er krydret med bergensuttrykk, sånn at jeg er sikker på at budskapet når helt over fjellet. 

Jeg skjønner at dere ikke var blodfastendes da en bråte av dere kom i skade for å barke sammen med politiet. Det er ikke innafor å klesse lovens lange arm, ei heller å bite fingeren som er i enden av den. Dere er vaksinert for hjernehinnebetennelse, men gudene vet om politiet er vaksinert mot stivkrampe?

Kort fortalt: Russ skal ikke delje og druse på noe som helst, herunder inventar,  andre russ, foreldre, lærere, og politifolk. Hva tenkte dere? Her nytter det ikke å skylde på hann hinn, selv om det er fristende. Det er ikke tidi når hele russetiden går te dondas og må  feires på glattcelle. Den er for god til å sutle bort på den måten. Du er jo ingen gnitapong, du har jo investert her for svingende. Skjerpings! De som ikke ble arrestert måtte sannsynligvis pitle seg, og det er jo heller ikke tidi. Nei, gutter her gjelder det å jænke seg og slutte med sånne løier sporenstreks. Bedre å være en ræddafis å stikke av fra sånne ting neste gang. 

Kjenner meg helt fissen jeg gitt. Det var en del tull i Vestfold i helgen også, men je hælær ikke skrive om det nå. 

Kjære alle fine, kule, snille russ #smisk Vær greie mot hverandre og mot alle som prøver å passe på dere #foreldre #politi #lærere #helsesøster. Vi bryr oss om dere <3

Russebertemamma logger av for å #finpussedialekuttrykk #måkesnø #sjekkeblogglisten 


Det er mest gøy når ingen kommer til skade. 
 

Brukerveiledning for din Russ 2017

Hei!

Du er kanskje en sånn person som ikke leser bruksanvisninger? Gjør et unntak i dag. 

BRUKERVEILEDNING RUSS 2017

Gratulerer med din nye Russ. Du har gjort et godt valg #hahaduhaddeikkenoevalg. Les denne bruksanvisningen nøye før du begynner å omgås din russ. Russen din ser mer robust ut enn den egentlig er. Hvis den ikke håndteres riktig kan den eksplodere #tromeg #detvilduunngå 

Russ kommer i flere farger, fasonger og størrelser. Du kan ikke velge hva slags Russ du skal få. Sannsynligvis har du fått en 1998-modell, de vanligste fargene i år er blå og rød, med innslag av sølv og gull. 

Russen din bør vaskes med jevne mellomrom, men du må regne med en viss forringelse når det gjelder dress og parkas. Det er helt normalt og bør ikke gi opphav til bekymring (Nok annet å bekymre seg for). Din Russ kan vaskes på normalprogram. 

Russen din må vekkes på en vennlig, men bestemt måte uansett tid på døgnet. Etter rulling anbefaler vi at du lader Russen din i minst ni timer. Det innebærer riktignok at det blir kjøttkaker til frokost, men lat som du ikke blir irritert. Et hvert tilløp til irritasjon eller misnøye fra din side kan resultere i sterke reaksjoner fra din Russ. Smil, #fakeittilyoumakeit.

Noen ganger kan du dessverre oppleve at russen din ikke virker i det hele tatt. Særlig når det er tid for skole etter to timers søvn. Da er det helt avgjørende at du lirker, lurer og lokker på en vennlig måte, sånn at russen kommer til seg selv og ikke minst, kommer seg på skolen.

Du vil sannsynligvis oppleve uregelmessigheter av mange slag. Det er regelen, ikke unntaket. Russen din er programmert til fest og moro, men også til ansvarlighet og innsats på skolen. Dessverre har vi ikke lykkes helt med å fordele disse egenskapene jevnt blant Russ 2017. Hvis du har fått en som satser mer på fest enn skole beklager vi dette på det sterkeste. Det er dessverre lite vi kan gjøre for å rette på dette. Selv om du har kvittering, er det ikke mulig å bytte russ. 

Er det håp? Ja.  Russen din går ut på dato 18. mai 2017. 

Russebertemamma logger av for å #sjekkeutløpsdato #leteetterrussebusser #sjekkeblogglista 


Illustrasjonsfoto: Eksempler på Russ 2017 med foreldre
 

Velkommen etter

Hei!

Nå er braker det snart løs for russen andre steder også #endelig #takkoglov. For her har det blitt mye kjøring. Hun kan jo ikke vise seg alene offentlig i russedress. Det skulle tatt seg ut. Å være russ på buss, uten buss, med dress kan være skikkelig komplisert (“Er du helt fjern? Jeg kan selvfølgelig IKKE ta toget med dress og jeg kan ikke ta den av!”). Så galt har det blitt at Russebertepappa har måttet trå til med PappaÜber for å transportere den blåkledde. 

Jeg skal være ærlig, jeg syns det har tatt litt av. Jeg lengter tilbake til den tiden da en rigg var noe man brukte for få oljen opp fra Nordsjøen og en krone var noe de heldige hadde på hodet, og de uheldige på en tann #spørenvoksen. Dekk var noe vi la om to ganger i året, slipp var å la gå, stappe var forbundet med poteter og en kongle var rett og slett en kongle. Apropos kongle, hvordan ligger det an med knuter der ute? 

Til alle dere som begynner russetiden nå vil jeg  bare si lykke til og russ med måte. Dere klarer uansett ikke ta igjen #romeriksrussen. De har fått et solid forsprang. Bokstavene på dressen har løsnet, lageret av cider har krympa, foreldre har rullet, parkasen er skitten, stemmen er hes og en god del knuter er i boks. Apropos det så har jeg faktisk samlet en god del Foreldrerusseknuter og jeg gir meg ikke før jeg har alle!

PS. Da jeg var ung stod det “Slipp bussen frem” bakpå rutebussen. Nå har jeg fått designet et merke der det står “Slipp russen frem” og det har jeg klistret bakpå dressen hennes mens hun sov #hysj #hemmelig. Hvis du møter henne så slipp henne frem. Hun er forhåpentligvis på vei til skolen. 

Russebertemamma logger av for å #bekymreseg #skrivetilrektor #sjekkeblogglisten


Glimt fra den store dagen. Titta og og meg på rulling med Elmstreet2017
 

Jeg har rullet

Hei!

Jeg må bare si at jeg har undervurdert foreldrerulling. Det var #syktgøy ass. Først vors (Takk mamma og pappa Celine. Særlig for de små pølsebollene. Kjempegode! Stjal med meg en del. Hysj!) Topp stemning, men Martine er litt betenkt. – Blir det kleint? 

 

Har jeg vært skeptisk til RT, pengebruk, parkas, bandana og buss? Jepp! Er jeg like skeptisk nå? Nope!  Er jeg imponert? YES! Jeg syns dere har vært kjempeflinke. Bussen var kul, og jeg digget de hvite skinnsetene. Litt #stressless anno1980 lism.


Det var mildest talt overraskede at jeg ikke ble russebuss-syk. Det viser seg at hvis man drikker en del champagne og cider, står med ryggen til kjøreretningen og danser mens man synger “sommartider hey, hey sommartider…..” skikkelig høyt, så blir man IKKE bilsyk! Genialt og mye morsommere enn å ta bilsyketabletter. Hvorfor har ingen fortalt meg denne hemmeligheten før #nestendårliggjort.


Loungen. Hadde tenkt å ta en sånn dærre mosh pit, men motet sviktet litt.Litt mye. For mye. 
Det store høydepunktet var selvsagt å møte så mange fine russ (og russeforeldre). Dere er bare så herlige! Jeg har hatt kontakt med en del av dere her og der, men aldri møtt dere, så det var virkelig stas. 


Se så glad jeg er for å møte folk jeg føler jeg allerede kjenner! Legg merke til de hvite buksene. Råd til foreldre som har rullingen tilgode: Ikke hvite bukser, ikke høye hæler. 

Kjære #Elmstreet2017. Tusen takk for en uforglemmelig aften ass #huskerdetforalltid #keeponrolling #dereerdeallerbeste

Noen ruller videre, mens Russebertemamma logger av for å #vaskehvitebukser #mimre #sjekkeblogglista

PS! Takk til Titta og Trond. Uten dere hadde vi blitt stående på Lillestrøm stasjon natten over. Dere er verdens snilleste! 

Russeforeldreknuter 2017

Hei!

Da er det under 24 timer til foreldrerulling og jeg vet ikke helt hvor jeg skal vorse. Jeg skal straks sjekke pakningsvedlegget på bilsyketablettene, er det greit å kombinere med alkohol? Kjemperedd for å bli russebuss-syk! #kleintåspypåforeldrerulling. Har hørt at det kan være lurt å binde en plastpose rundt halsen. Hei der, vent nå litt. var det tull?? Samma. Jeg vurderer det sterkt. Men la oss komme til saken. I dag offentliggjøres nemlig de ti første russeforeldreknutene.

De offisielle Russeforeldreknutene 2017

 § 01. Prøv fem dager i strekk i RT der du ikke sier: “Pass på deg selv” til russen din.  Munnspray
 § 02. Kjør en eller flere russ til Sverige for å kjøpe billig alko og snus.  Brukt snus
 § 03. Ha sikker sex mens én eller flere russ sover ut rusen i rommet ved siden av.  P-pillebrett 
 § 04. Sov en hel natt uten mobilen ved sengen.  Nødlader
 § 05 Lat som det ikke er ditt barn når de ringer fra legevakten.  Stetoskop
 § 06. Kyss en SORR-representant.  Visakortet til moren 
 § 07. Møt din russ med et smil og si “så bra du ser ut” hver gang russen stikker innom hjemme.  Løgndetektor
 § 08. Få russen til å spise sunt en hel dag i RT.  Bunt med gulrøtter
 § 09. Unngå å bli russebuss-syk på foreldrerulling. Spypose
 § 10. Finn Sunniva. Det bor over 10 000 mennesker på Fornebu. Sunniva er en av dem. Det eneste du trenger å gjøre er å finne henne. Følg med på bloggen for å finne ut hva hun pønsker på.  Selfie med Sunniva

FRT (Foreldrerussetiden) blir ikke helt den samme uten. Jeg var nær ved å klare løgndetektoren i dag. Jeg prøvde #seriøst. Men måtte gi opp. I morgen går jeg for § 09. Ønsk meg lykke til folkens!

Russebertemamma logger av for å #jaktenuter #gledesegtilrulling #sjekkeblogglista


Har overlevd den første uka. Jadda!
 

 

 

                          

Bakruss

Hei!

Nei, har ikke fått akutt dysleksi, jeg mener faktisk bakruss #nyttord. Du har sikkert gjettet at det er omtrent som bakrus, men at den bare rammer russ. Etter rus. Ikke foran. Det er til og med noen som er såpass hardt angrepet av bakruss, at de faktisk må ta en pause fra hele russetiden #settpåmakan #uflaks #håperikkedetskjerdeg. Det er jo fryktelig trist, ikke minst med tanke på de nye fraværsreglene. Jeg har ikke fulgt så inmari godt med, men jeg tror faktisk man stryker hvis man har mer enn 10% fravær ass. En stakkars romeriksruss kan derfor ikke være borte mer enn fire dager før maks fravær fra russetiden er et faktum #russekrise. Er bakruss forresten gyldig fravær? 

Bakruss arter seg omtrent som bakrus, men her er en funfact du kanskje ikke kunne fra før:Hjernen blir mindre når du drikker! Du vet jo at du kan gjøre en del tull i fylla, men at hjernen faktisk kryper? OMG, det er spess ass, men det er sant. Når du drikker alkohol skiller kroppen ut mer vann og salt enn ellers. Dehydreringen kan gjøre deg kvalm, slapp og dårlig. En følge av dehydreringen er dessuten at kroppens indre organer tørker inn, også hjernen Den blir mindre, den tar mindre plass, og det oppstår strekk i hinnen mellom hjernen og hodeskallen. Dette igjen fører til irritasjon og hevelser i hinnen, du får kjempevondt og skallebank #ikkesågøyfaktisk #ikkesuntheller.

Jeg vil nødig ødelegge morroa, men hvis du f eks sikter på knute §06 (Drikke 24 øl på 24 timer) så får du hjernehinnestrekk på kjøpet. Jeg syns det høres mye alvorligere ut enn hjernehinnebetennelse, men er det laget en vaksine mot DET? Nemlig! Her må noen få orden på prioriteringen sin. Neste år krever jeg vaksine mot hjernestrekk! Hjernehinnestrekk? Whatever. Kanskje en sånn drikkevaksine? 

For øvrig er det bare én ting som hjelper mot bakruss, og det er å drikke masse. Vann. 

Russebertemamma logger av for å #leteetterpåskeegg #syferdigdressen #sjekkeblogglisten

PS Gratulerer med dagen Vilde #Elmstreet2017 #hurrafordeg!

 

 

 

 

 

Foreldretulling på rulling

Hei!

Nå er det særdeles kort tid til den store dagen. Jeg har gledet meg i snart 13 år! Du har skjønt det, jeg gleder meg til FORELDRERULLING 2017. Det er på søndag. Men det er lov å begynne å forberede seg allerede nå. Jeg vil nødig fremstå som en foreldretulling på denne viktige dagen, så jeg tenkte det var greit å spørre meg litt for #alltidberedt 

– Hva bør jeg tenke på i forbindelse med foreldrerullingen på søndag? 
– Du må bare ha på deg noe.

Ok, det var litt mindre informasjon enn jeg trengte, men okey. Det er altså ikke nudistrulling i år, kjekt å vite. Jeg er ikke skuffet over det altså, bare så det er sagt. Russeberta har vært på Vrengefest i to døgn og vrengt flere kroppsdeler, inkludert leggen og stemmebåndene (Jeg skjønner nesten ikke hva hun sier lenger, men jeg jatter med så hun ikke skal føle seg dum). Vet ikke helt hva som forventes på foreldrerulling, så derfor har jeg konsentrert meg om det mest åpenbare; nemlig å friske opp russebrølet.

Dette ropet ble først brukt i Oslo i 1934 og er visstnok laget etter mønster av et dansk speiderrop (det skal du få meg til å tro). At noen har vært godt inni feiringen allerede da dette ropet ble funnet opp, er hevet over enhver tvil, men å skylde på danskene? Ærlig talt. 

Spør mamma og pappa om de husker, be dem lete i hjernevinningene. Jeg tipper det er der.

Russebertemamma logger av for å #syrussedress #øvepåbrølet #sjekkeblogglisten 

  Disse kjekke 1992-gutta kunne det så klart!                                               Men hva med disse vakre 2017-damene? 

 

PS For de som trenger manus; 

Chickelacke, chickelacke, show, show, show!
Bummelacke, bummelacke, bow, bow, bow!
Chickelacke, bummelacke, jazz bom bøh!
Julekake, julekake, hjembakt brød!

 

 
 
 
 
 
 
 

Russebuss-syk?

Hei!

Det har kommet ferske rapporter om at en del røde og blå har blitt akutt angrepet av russebuss-syke (morbus russebussus)  i forbindelse med Vrengefesten denne helgen. Det er ikke helt ulikt blisyke (morbus automobilius), men rammer først og fremst russ på buss. Det arter seg som følger: Etter en inkubasjonstid på kun noen timer begynner det oftest med lett kvalme, kroppstemperaturen kommer litt ut av kontroll og du kan kjenne deg kald eller varm, svimmelhet og ustø gange er vanlig. I tillegg er det ikke uvanlig at taleevnen er noe redusert og dette kan medføre tildels uforståelig snøvling. Synet blir påvirket og du kan oppleve at du plutselig har dobbelt så mange venner som for bare et øyeblikk siden. Kvalmen øker i intensitet til du rett og slett må spy med stil (se tidligere innlegg). Nå passer det jo særdeles dårlig å spy i bussen som du har investert så sinnsykt mye i, men du har ikke noe valg, for nå er det ikke bare buksa som skal vrenges (se tidligere innlegg). 

Russebuss-syke rammer ikke helt vilkårlig. Det viser seg at det er noen fellestrekk blant de som er i risikogruppen. De fleste er født i 1998, kler seg i kjeledress i april/mai, har vært i Sverige eller på Polet siste to uker og liker høy musikk. Hvis du er i faresonene for å utvikle morbus russebussus kan du ikke gjøre stort med det. Det er ikke smittsomt og du blir du ikke immun dersom du har hatt det, det kan oppstå igjen, ofte innen et døgn. 

Mens du er russebuss-syk kan du komme til å sende sms-er av denne typen: “wøsker deg”, “viner fille” og “rt aånfukl”. Jeg tror (dessverre) jeg skjønner de to første, den siste jobber jeg fortatt med å avkode. 

Russebertemamma logge av for å #nytepåskefjellet #finnepåskeharen #sjekkeblogglisten


Bare glade. Ikke det minste russebuss-syke. Enda.