Er det Insta Worthy?

Ciao ciao a tutti! 

– Kunne du tenke deg å reise på storbyferie med pappa kanskje?
– Det spørs hvor. Det må være insta Worthy.
– Insta what?
– Worthy…Det må se bra ut på Insta. Skjønner?
– Ehh ja og nei. Mest nei, egentlig.

La meg begynne med å innrømme at jeg er en kløne på sosiale medier. Noen ganger tror jeg at jeg har skjønt det. Det er da det går dårligst. Skjønner du noe av kommentarene på på ungdommenes bilder? Da er du under 25. 

For noen dager siden skulle jeg hjelpe berta med ta noen bilder til Insta #verdigsted De skulle tas i vannet, hvor ellers. Det var litt ujevn bunn og litt bølger, men samma det. Mobilen hennes er visstnok vannett (og det burde den jaggu være til de prisen).

Vi pådro oss temmelig mye oppmerksomhet der ute i bølgene, for det var mange poseringer som skulle prøves ut og jeg sto heller ustøtt.

De første 127 bildene måtte kasseres i sin helhet. Bikinien satt skjevt.

– Herregud mamma, det må du da ha sett?
– Jeg trodde den skulle være sånn. Men gjør det noe egentlig?
– Om det GJØR NOE? Hva vil de tusen og fjaksten følgerne mine tro?

Vi tok et par bilder til og vel tilbake på solsengen bladde hun gjennom i et imponerende tempo.

– Jeg må bare slette alle 179.
– Alle? Serr?
– Ja, du suger til å ta bilder.
– Bare hyggelig. Si fra om du trenger mer hjelp.

Og språkforvirringen fortstter. Ikke nok med at jeg sliter med italiensken, jeg er også til enhver tid omgitt av min nye danske familie her i Italia. Nå skylder jeg noen fire og halvfjoms euro, men jeg aner ikke hva det betyr. Tryggest å gi tilbake en hundrings.

La Mama della Russeberta logger av for å #sjekkeinsta #sjekkeskillet #sjekkeblogglista

PS I ettertid har jeg sett to av bildene på Insta. Sletta du liksom. Ha!

Det er utrolig viktig å kunne le av seg selv. Foto: Ja, jeg vet. Ikke bra. Burde vært sletta. 

 

Italiensk for begynnere

Ciao a tutti voi!

Endlelig er russetiden over. Skal hilse og si at den hang i en god stund. Særlig for meg. Kan det være fordi det er tredje året PÅ RAD med russefeiring i huset vårt? Den riktig gode nyheten er at jeg tror det blir siste gang neste år #RT2019 ass.. Nå tror du kanskje at jeg har fire barn. Neida, det skulle tatt seg ut.

Folk spør hva jeg skal blogge om nå lism. Frykt ikke, livet mitt er fullt av ting å blogge om. Livet mitt ER som en tøysete blogg faktisk.

Jeg kan for eksempel fortelle at jeg for tiden hviler ut i Italia. Ett og et halvt år med italienskundervisning har virkelig gitt resulteter! På lørdag hilste jeg på vaskedamen, fortalte hva jeg het og takket henne overstrømmende for at hun kom og vasket for oss. Jeg gestikulerte ganske mye #someninnfødt Derfor så det virkelig ut som jeg snakket italiensk. Syns jeg. Så avsluttet jeg, ganske elegant, med å si at hun bare kunne komme ned på stranden med nøklen når hun var ferdig. (Praktisk nok er det bare èn eneste nøkkel til leiligheten, vi er tross alt i Sør-Italia).

Etter noen timer, okay, veldig mange timer, begynte jeg å ane ugler i mosen, eller som vi sier her gufi nella palude (jepp, det høres mer alvorlig ut). Etter litt frem og tilbake viser det seg at le chiave er INNE I LEILIGHETEN. Og leilighetne er låst. Veldig låst lism. Hæ? Jeg antar at vaskedamen rett og slett ikke snakker italiensk. Hva gir du meg? #uflaks #stige #klatre

Ellers går det over all forventning. Og jeg kommer sikkert til å klare å spise opp 2 kg salami. Seriøst, kan det være så vanskelig å høre forskjell på hekto og kilo? Han var sannsynligvis heller ikke italiensk, han fyren i kjøttdisken. Makan! (Stefano, hvis du leser dette: Ja, jeg kommer på kurs til høsten igjen) 

 

La Mama della Russeberta logger av for å #sjekkeordboken #sjekkeyr #sjekkeblogglista

Gått meg litt bort kanskje? Foto: Så absolutt.